Lillgård

Lillgård

22 maj 2016

Våren i bilder

 Denna vår har gått förbi snabbt, men mycket har blivit gjort. 
Lite födelsedagskaffe hann vi med också.

Denna syn var vanlig under aprilkvällarna då jag kommit hem från jobbet. Jag har bunkrat upp med portionslådor med mat i vår arkkupakastin. Vi kommer ju att riva köket, och remppa, så det kommer varken att finnas särskilt bra med tid eller utrymme för att kocka under sommaren. Därför har jag lagat MASSOR av portioner med mat och satt i frysen. Samtidigt har jag ju tömt kylskåp, frys och skafferi. Vi hade sedan mat för en hel armé. Men redan under maj-månad har det visat sig att det är ytterst behändigt att bara kunna ta fram mat ur frysen och värma.

Crisu blev så jääätteglad av att få i uppdrag att skriva tiotals lappar med vadför mat det finns i varje burk.

Jag gjorde även slut på alla olika mjöl- och frösorter jag hade i skåpet, så det blev en stor mängd semlor också, detta en liten del.

Att ha färdigskivad maltlimpa i frysen bara att ta fram och värma är inte fy skam, ska jag berätta :)

Caruna hade varit på besök och det fick fart på oss. Vi har nu anlitat en firma att göra ritningar över all el på gården och i byggnaderna så som den ska bli då remppan är färdig. Det är inte lite ändringar som ska göras, allt dras ju på nytt, och på gården flyttas / tas elstolpar bort hejvilt.

Första frukosten ute, mums!

Skörd den 22 maj. Det växer massor av rabarber hos oss, så man kan alltid bara ta en liten del och låta resten växa till sig. Gräslök finns också i mängder. Nu klippte jag ner precis allt, men absolut största delen var blommor redan, så denna lilla bunt var allt jag fick. Så går det då man inte skördar i tid. Tur att gräslöken kommer på nytt och på nytt, år efter år. Så om några veckor kan jag skörda igen :)

Tulpaner från den egna rabatten. Jag konstaterade att de just nu ger mig mer glädje inomhus :)

Jag älskar våra stora björkar som står ut mot åkern, vi har tre på rad där. Dock så är två av dem i lite dåligt skick, de ruttnar in mot stammen. Vi får se om de överlever hemskt länge till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar